
Konkurs dla studentów i start-up’ów – Ricoh “MIRAI” Challenge
Zgłoś się samodzielnie lub w kilkuosobowym zespole i przygotuj pomysł na innowację w jednym z trzech tematów
Zgłoś się samodzielnie lub w kilkuosobowym zespole i przygotuj pomysł na innowację w jednym z trzech tematów
Zgłoś się samodzielnie lub w kilkuosobowym zespole i przygotuj pomysł na innowację w jednym z trzech tematów
Zgłoś się samodzielnie lub w kilkuosobowym zespole i przygotuj pomysł na innowację w jednym z trzech tematów
Zgłoś się samodzielnie lub w kilkuosobowym zespole i przygotuj pomysł na innowację w jednym z trzech tematów
W Reducie Banku Polskiego w Warszawie po raz pierwszy odbyła się gala rozdania nagród The Best Chef Awards 2017. Wyróżnionych zostało aż dwóch szefów kuchni
W grudniu 2017 w Warszawie odbędą się pierwsze w Polsce warsztaty kulinarne „Konopie w kuchni” w świątecznej edycji. Uczestnicy spotkania nauczą się przygotowania tradycyjnych, wigilijnych potraw serwowanych przez
Posiłki slow food są nie tylko smaczne i aromatyczne, ale przede wszystkim pozbawione konserwantów, sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. Oto przepis na podudzia z kurczaka
Mówiąc o jedzeniu, często zapominamy, że o jego dobroci decydują świeże sezonowe składniki. Najlepiej takie prosto z ogrodu. Dlatego właśnie nadchodzący Warszawski Festiwal Kulinarny odbywa się
Blaty laminowane zamiast drewnianych, płytki ceramiczne zamiast parkietu, czy umieszczenie płytek na ścianach wyłącznie nad blatami kuchennymi. Między innymi takie sposoby pozwalają na zaoszczędzenie sporej
Zbliżający się długi weekend warto wykorzystać na błogi wakacyjny odpoczynek i spotkania z bliskimi. Idealnym dopełnieniem chwil spędzonych w gronie znajomych będą kusząco słodkie i
Foodsharing Kraków to inicjatywa mająca na celu propagowanie idei dzielenia się jedzeniem. Nie chcemy, żeby żywność zdatna do jedzenia była marnowana. Lubimy owocną współpracę. To
„Chocolate bliss,” that exquisite moment where a cacao bean expresses its finest creamy dark essence on your tongue, is an elusive experience for the chocolate
W naszym kalendarzu nie brakuje okazji do świętowania i każdy powód jest dobry, by spędzić doskonale wieczór bawiąc się w gronie przyjaciół czy rodziny. Zbliżające
Kuchnia włoska to ograny temat? A jakie jest twoje flagowe włoskie danie i czy rzeczywiście jest popisowe? Prosty przepis i świeże składniki to sposób na
25 października to jedna z najbardziej smakowitych dat w kalendarzu! To właśnie dzisiaj świętujemy Światowy Dzień Makaronu, który jest coraz huczniej celebrowany także w naszym
Makadamia to twardy orzech do zgryzienia. Jego wnętrze chroni niezwykle trwała łupina, z którą często nie radzi sobie nawet dziadek do orzechów. Dlatego znaczenie lepiej