Ciasto marchewkowe – Wilgotne i puszyste

CIASTO MARCHEWKOWE Wilgotne i puszyste, wręcz rozpływa się w ustach. Nasza wersja tego ciasta jest bogatsza w bakalie. Doskonała! Składniki: 2 szklanki mąki 4 duże marchewki

Celebrujmy życie na szlachetnej porcelanie

Kiedy ostatnio jedliście rodzinny obiad na czystym obrusie, talerzach z dobrej porcelany i przy użyciu eleganckich sztućców? No cóż, nawet ci z nas, którzy umieją

Drobne zmiany w diecie i stylu życia

Nareszcie wiosna! Powiało optymizmem i wszyscy są gotowi do zmian. Nie musisz od razu robić trzęsienia ziemi – bardzo dużo można osiągnąć małymi krokami. Zadanie

Kuwertura kontra czekolada – słodka wiedza

O wyjątkowych właściwościach czekolady nie trzeba nikogo przekonywać. Przeciętny jej zjadacz zna jej podstawowe rodzaje – to z autopsji – i kraj pochodzenia „brązowego złota”.

Idealnie czyste naczynia – jaki detergent do zmywarki?

Lśniące kieliszki, ulubione filiżanki, zestaw delikatnych talerzy… Ekskluzywne naczynia są naszą wizytówką. Stanowią doskonałe dopełnienie wykwintnej kolacji, lecz potrafią także poprawić nam nastrój podczas porannego

Wyzwanie? Pepsi zamiast kubła wody z lodem

Wyzwanie z kubłem zimnej wody jest już chyba na fali opadającej. Tymczasem przez całe lato w Polsce wielu podejmowało inne wyzwanie, o którym zresztą już

Podróż zmysłów z Markiem Kondratem

Francja, Hiszpania, Nowa Zelandia czy Włochy – ich aromaty i smaki na wyciągnięcie ręki. W zmysłową podróż zabiera Marek Kondrat, a pasażerom dodatkowo oferuje atrakcyjne

Wakacje na kulinarnym szlaku

Słynny francuski recenzent kulinarny i autor regionalnych przewodników kulinarnych po Francji – Curnonsky (Maurice Edmond Sailland), mawiał, że dobra kuchnia, to taka, w której jedzenie

Etykieta pod lupą

Obowiązujące przepisy prawa nakładają na producentów żywności ściśle określone obowiązki w zakresie zawartości i firmy etykiety produktowej. Skomplikowane regulacje prawne w kwestii etykiet, mimo iż