Kolendra lubi się z owocami morza

Każda potrawa ma swoją ulubioną przyprawę – zioło, które najlepiej do niej pasuje. Pizza nie może obyć się bez oregano, świeża cukinia lubi liść szałwii.

Borówki, porzeczki i maliny na śniadanie

Przedstawiamy nowy przepis na uroczyste, pyszne śniadanie idealne na niedzielny poranek – smażona chałka z sosem budyniowym z owocami leśnymi! Niespieszna, beztroska atmosfera sprzyja przygotowaniu wyjątkowego śniadania, które

Malinowe lato – przepis na ciasto

Sezonowe owoce to znakomita baza do wyjątkowo apetycznych ciast i deserów. Dojrzałe w słońcu maliny, kuszą wyjątkowym smakiem i aromatem, świetnie komponując się ze słodkimi

Smaczny całus na dzień dobry

Szóstego lipca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pocałunku. Jak wiadomo, w pocałunkach drzemie wielka moc, ponieważ można nimi wyrazić całą gamę uczuć, jak sympatię, podziękowanie, miłość, czy

Nowoczesna panna cotta – wakacyjny deser

Lato to czas, w którym chętnie sięgamy po lekkie, orzeźwiające desery. Prym wiodą lody, sorbety, kruche bezy i… panna cotta. Łatwa dostępność truskawek, wiśni czy

Kuchnia polska po japońsku

Czy polska kuchnia może być sexy? Po lekturze książki „Polish Culinary Paths” i zobaczeniu zdjęć autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek jesteśmy pewni, że tak. Autorka opowiada o najlepszych polskich

Jak nie dać się miażdżycy? Zacznij od diety!

Odpowiednia dieta to doskonały sposób na walkę z wysokim poziomem cholesterolu we krwi. Rezygnacja z tłustych, niezdrowych potraw i zastąpienie ich produktami o wysokiej zawartości

Lata 90-te w smaku kawy? To możliwe…

Wszystko co minione staje się z czasem kultowe. Co tu kryć, pamiętamy te dobre rzeczy, zapominamy o kłopotach. Tak samo jest z latami 90-tymi, które

Ciasto marchewkowe – Wilgotne i puszyste

CIASTO MARCHEWKOWE Wilgotne i puszyste, wręcz rozpływa się w ustach. Nasza wersja tego ciasta jest bogatsza w bakalie. Doskonała! Składniki: 2 szklanki mąki 4 duże marchewki

Celebrujmy życie na szlachetnej porcelanie

Kiedy ostatnio jedliście rodzinny obiad na czystym obrusie, talerzach z dobrej porcelany i przy użyciu eleganckich sztućców? No cóż, nawet ci z nas, którzy umieją