KOKTAJL ARBUZOWO-LIMONKOWY
Połączenie owoców, o których zwykle nie pomyślelibyśmy jak o parach daje zaskakująco dobre efekty.
- 200 g arbuza
- sok z 1 limonki
- 1 szklanka kruszonego lodu
- 200 ml wody gazowanej
- garść świeżych liści mięty
Przygotowanie:
Wodę, arbuz, sok z limonki oraz miętę razem blendujemy, a następnie łączymy z kruszonym lodem. Koktajl przelewamy do wysokich szklanek, można go także udekorować świeżymi owocami. Idealny na gorące dni.
KOKTAJL TRUSKAWKOWO-BORÓWKOWE LATO
Składniki:
- 500 g truskawek
- 150 g amerykańskich borówek
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2/3 łyżki cukru
- 1 szklanka kruszonego lodu
Przygotowanie:
Blendujemy umyte truskawki, borówki amerykańskie oraz lód, następnie dodajemy dowolną ilość jogurtu i cukier. Spożywamy od razu po przygotowaniu.
Tekst i zdjęcia: Magdalena Dubiel