Coraz dłuższe październikowe wieczory sprzyjają domowym spotkaniom z przyjaciółmi lub spędzaniu czasu z rodziną w kuchni pełnej kuszących aromatów. Wspólne przygotowywanie smakołyków poprawia humor i wprowadza optymistyczny nastrój! Szybkie, proste w przygotowaniu orzechowo-bananowe muffiny to słodka propozycja marki Gosia na jesienne małe co nieco.
Prosta receptura, łatwość wykonania i pyszny smak – to wystarczająca zachęta do własnoręcznego przygotowania jesiennego deseru. Muffiny bananowe z masłem orzechowym doskonale sprawdzą się w roli dodatku do popołudniowej kawy czy kubka rozgrzewającego kakao. Z Foremkami na muffiny marki Gosia, przygotowanie babeczek będzie bardzo łatwe i doskonale poradzą sobie z nim nawet najmłodsi domownicy, których warto zaangażować w przygotowanie takiego deseru. Rozwija to u nich zdolności manualne i kulinarne – to idealne połączenie przyjemnego z pożytecznym.
W każdym opakowaniu znajduje się 30 sztuk foremek wykonanych z wytrzymałego papieru. Dzięki wysokiej jakości foremek, ciasto nie wypłynie i zachowa piękny kształt babeczek. Foremki mogą służyć również jako papilotki – dzięki temu sprytnemu patentowi nie trzeba wyciągać z nich muffinek przed podaniem.
Babeczki bananowe z masłem orzechowym
Składniki:
- 2 dojrzałe banany
- szczypta soli
- 200 g maślanki lub jogurtu
- 3 jajka
- 100 g cukru
- 100 g masła orzechowego
- 300 g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Foremki na muffinki Gosia
Krok 1. Banany pokroić i odrobinę posolić. Następnie rozgnieść widelcem na papkę. Zmiksować z cukrem, jajkami, masłem orzechowym oraz maślanką lub jogurtem.
Krok 2. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć.
Krok 3. Masą wypełnić foremki do babeczek marki Gosia. Piec ok. 25-30 min. w 190 st. C.
Tekst i zdjęcia: materiały prasowe