Piec opalany drewnem w wersji mobilnej

Zróżnicowanie jakie możemy dziś zaobserwować w branży gastronomicznej nigdy nie było większe. Kuchnie z całego świata oraz cała masa możliwości by ich spróbować skutecznie przyciągają konsumentów. Obserwujemy zacięty wyścig, w którym przedsiębiorcy lokalów z jedzeniem rywalizują o uwagę i portfele klientów. Co się jednak liczy, jeśli chce się na tym polu osiągnąć sukces?

food truck pizza 5

Food Truck

Tzw. food trucki w ostatnim czasie zyskują coraz większą popularność – mobilne punkty gastronomiczne z kawą, hamburgerami, oscypkami oraz innymi tego typu produktami. By ułatwić im funkcjonowanie coraz częściej wyodrębnia się z bogactwa przestrzeni miejskiej specjalne dla nich obszary. Fakt, że dotąd nie zniknęły z ulic i naszego życia świadczy o tym, iż jest to świetna alternatywa na biznes w tej konkretnej branży. Świadczą o tym chociażby kolejki przed tego typu mobilnymi punktami z jedzeniem i napojami w najbardziej ruchliwych godzinach. Polskie fast trucki oferują swoim klientom coraz bardziej egzotyczne specjały nie zapominając także o tym by były zdrowe.

Dostosowanie samochodu do sytuacji by spełniał warunki potrzebne do tego, by można byłoby go wykożystac jako mobilny punkt gastronomiczny jest szalenie czasochłonne oraz wcale nie łatwe w osiągnięciu. Istnieja gotowe rozwiązania jednak jest ich bardzo mało oraz przeważnie ich cena jest wywindowana na dość wysoki poziom.

Local Pizza Biznes

Jest to wymyślony przez pana Jakuba Jędrkowiaka biznes oparty na mobilnych piecach opalanych drewnem, w których można oczywiście z powodzeniem przyżądzać pizze nie tracąc nic z jej jakości. Działa to na zasadzie franczyzy – klient może kupić taki piec i kożystajć z niego jak i z opracowanego przez pana Jakuba zbioru wytycznych do prowadzenia tego typu dzialalności.

Ponadto jeśli zdecydujemy się na udział w oferowanym przez pana Jędrkowiaka programie partnerskim, możemy liczyć z jego strony na pomoc w zakresie kompletacji dokumentów (np. sanepid) oraz na uczestnictwo w specjalnym szkoleniu w branży gastronomicznej. Na przykładzie gotowych szablonów pomocnych w sprządzniu wszelkiej potrzebnej dokumentacji, a w momencie ukończenia szkolenia posiadają umiejętności dające im możliwość sprawnego i odpowiedniego przyżądzenia wysokiej jakości pizzy w zakupionym przez nich mobilnym punkcie gastronomicznym wyposarzonym w ten orgilnalny piec opalany drewnem. Nauka obejmuje także zdobycie wiedzy na temat innych mozliwości jakie się otwierają przed posiadaczem takiego urządzenia.

Decydując się na współpracę w ramach Local Pizza Biznes otrzymujemy obietnicę, wszelkiej pomocy w błyskawicznym otwarciu swojej włąsnej działalności od firmy, która sama przeszła już całą ta ścieżkę formalno-przygotowawczą do wprowadzenia pomysłu na polski rynek. Wydaję się – i to nie bez przyczyny – , że stoimy u progu kolejnej (niewiadomo jednak jak długo trwajacej) małej rewolujcji w dziedzinie przygotowania bardzo dobrej jakości potraw w mobilny, specjalnie do tego pszystosowanych punktach w całym mieście, gdzie przyszło na żyć.

Dziękujemy serwisowi nowybiznes.pl za współpracę przy tworzeniu materiału.

Fot. Edward Blake CC BY-SA 2.0

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *