W grudniu 2017 w Warszawie odbędą się pierwsze w Polsce warsztaty kulinarne „Konopie w kuchni” w świątecznej edycji. Uczestnicy spotkania nauczą się przygotowania tradycyjnych, wigilijnych potraw serwowanych przez nasze babcie z wykorzystaniem żywności konopnej. Siemieniotka, czyli zupa z nasion konopi, pierogi z nadzieniem konopnym czy imbirowe ciasteczka z mąką konopną, to tylko niektóre z dań znajdujących się w menu warsztatów.
Oprócz wiedzy praktyczniej będzie możliwość poznania właściwości produktów z konopi, ich wpływu na ludzki organizm oraz zasad stosowania ich w kuchni podczas godzinnej prelekcji wprowadzającej. Każdy z uczestników dodatkowo otrzyma unikalny giftpack. Spotkanie poprowadzi autorka książki „Konopie w kuchni” oraz bloga kulinarnego smilingspoon.pl, Małgorzata Szakuła. Projekt Konopie w kuchni to jej niezależna inicjatywa szerzenia wiedzy na temat świadomego odżywiania i oczyszczania organizmu w oparciu o żywność konopną. Autorka jest także aktywistką i promotorką upowszechnienia produktów z konopi siewnych na polskim rynku, współorganizując największe w Polsce targi konopne – Kanaba Fair.
Informacje o wydarzeniu
Blog autorki książki