Szukaj

Orzeźwiające koktajle – arbuz i borówka

KOKTAJL ARBUZOWO-LIMONKOWY

Połączenie owoców, o których zwykle nie pomyślelibyśmy jak o parach daje zaskakująco dobre efekty.

  • 200 g arbuza
  • sok z 1 limonki
  • 1 szklanka kruszonego lodu
  • 200 ml wody gazowanej
  • garść świeżych liści mięty

Przygotowanie:
Wodę, arbuz, sok z limonki oraz miętę razem blendujemy, a następnie łączymy z kruszonym lodem. Koktajl przelewamy do wysokich szklanek, można go także udekorować świeżymi owocami. Idealny na gorące dni.

KOKTAJL TRUSKAWKOWO-BORÓWKOWE LATO


Borowkowe lato

Składniki:

  • 500 g truskawek
  • 150 g amerykańskich borówek
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2/3 łyżki cukru
  • 1 szklanka kruszonego lodu

Przygotowanie:
Blendujemy umyte truskawki, borówki amerykańskie oraz lód, następnie dodajemy dowolną ilość jogurtu i cukier. Spożywamy od razu po przygotowaniu.


Tekst i zdjęcia: Magdalena Dubiel