Kulinaria

Podróże

Expedycja IV KONGO – do serca Afryki…

Expedycja IV KONGO – do serca Afryki… to wyprawa różniąca się pod każdym względem. Celem uczestników zeszłorocznej wyprawy było  stworzenie materiałów dziennikarskich przybliżających lokalną specyfikę

Mobilność

Architektura

Wystawa Wydziału Architektury Wnętrz ASP w Domotece

Centrum Wyposażenia Wnętrz Domoteka postrzega design i aranżację wnętrz w kategoriach sztuki, dlatego chętnie angażuje się w inicjatywy podejmowane przez Akademię Sztuk Pięknych w Warszawie. Tak będzie również

POLECAMY

Nowe mini auto z Japonii

Na rynku japońskim właśnie pojawił się nowy mini samochód. Otóż marka Toyota zaprezentowała model Pixis Joy, który pojawi się w trzech zaskakujących Fashion do jazdy miejskiej

9 rzeczy, których nie próbowałeś w kuchni

Codzienne gotowanie wcale nie musi być rutyną. Czasami wystarczy spojrzeć na nie kreatywnie, z innej perspektywy. Standardowe składniki, które z reguły służą nam do przygotowania dobrze

Warszawa we włoskim wydaniu

Mamy ze sobą wiele wspólnego – zaczynając od historii, przez kulturę, po  kulinaria. Na mapie Warszawy znajdziemy wiele włoskich akcentów, które z pewnością zaskoczą. Italia

O restauracyjnych preferencjach Polaków

  Na przestrzeni ostatnich lat bardzo zmieniliśmy swoje zwyczaje żywieniowe. Już co trzeci Polak regularnie jada w restauracjach i liczba ta każdego roku wzrasta. Co

Foodtrucki idealne latem

Foodtrucki na stałe wpisały się w miejski i festiwalowy pejzaż. Warto odwiedzić zloty takich gastro-wehikułów, gdzie macie wszystkie rodzaje ulicznego jedzenia w jednym miejscu i

Pięć egzotycznych koktajli na upał

Gorące strefy klimatyczne mają sprawdzone sposoby na radzenie sobie z upałem. O przepisy na napoje orzeźwiające z różnych zakątków świata spytaliśmy ludzi, którzy o podróżowaniu wiedzą

Kolendra lubi się z owocami morza

Każda potrawa ma swoją ulubioną przyprawę – zioło, które najlepiej do niej pasuje. Pizza nie może obyć się bez oregano, świeża cukinia lubi liść szałwii.

Borówki, porzeczki i maliny na śniadanie

Przedstawiamy nowy przepis na uroczyste, pyszne śniadanie idealne na niedzielny poranek – smażona chałka z sosem budyniowym z owocami leśnymi! Niespieszna, beztroska atmosfera sprzyja przygotowaniu wyjątkowego śniadania, które

Malinowe lato – przepis na ciasto

Sezonowe owoce to znakomita baza do wyjątkowo apetycznych ciast i deserów. Dojrzałe w słońcu maliny, kuszą wyjątkowym smakiem i aromatem, świetnie komponując się ze słodkimi

Smaczny całus na dzień dobry

Szóstego lipca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pocałunku. Jak wiadomo, w pocałunkach drzemie wielka moc, ponieważ można nimi wyrazić całą gamę uczuć, jak sympatię, podziękowanie, miłość, czy

Nowoczesna panna cotta – wakacyjny deser

Lato to czas, w którym chętnie sięgamy po lekkie, orzeźwiające desery. Prym wiodą lody, sorbety, kruche bezy i… panna cotta. Łatwa dostępność truskawek, wiśni czy