Wywiad z autorką bloga kulinarnego Marta-gotuje

Marta-gotujeGotowanie to Wasze hobby? A może kulinarny debiut macie dopiero przed sobą? Gdzie szukacie inspirujących przepisów – wymyślacie je sami czy szukacie w książkach kucharskich? A co powiecie na, coraz popularniejsze, blogi kulinarne? Porozmawialiśmy z autorką jednego z nich, Martą Pękalską, by dowiedzieć się nieco więcej na temat internetowych pamiętników kulinarnych.

Exclusive Info: Skąd pomysł na bloga? Czy gotowanie od zawsze było Twoją pasją?

Marta Pękalska: Blog kulinarny postanowiłam założyć, aby stworzyć moją internetową książkę kucharską z przepisami, po które warto sięgać. Gotowaniem i pieczeniem zajęłam się w sierpniu 2009 roku. Siostra i mama, które często zasypywałam pytaniami na temat różnych przepisów, namówiły mnie do ich spisywania w formie elektronicznej.

E.I.: Do kogo skierowane są Twoje przepisy – do osób, które umieją gotować, czy także do tych, które w kuchni stawiają dopiero pierwsze kroki?

M.P.: Moje przepisy skierowane są zarówno do osób które umieją gotować, jak i do tych, którzy w kuchni stawiają dopiero pierwsze kroki. Ze względu na permanentny brak czasu, bardzo lubię przygotowywać szybkie i proste dania, jeśli jestem jednak mniej zabiegana, chętnie podejmuję się kulinarnych wyzwań.

E.I.: Co mogłabyś poradzić osobom, które planują założyć bloga kulinarnego?

M.P.: Jeśli planujesz założyć bloga, jedyne czego potrzebujesz to kulinarna pasja oraz dobre chęci.

E.I.: Nasz Magazyn skierowany jest przede wszystkim do pracowników korporacji – co mogłabyś polecić jako dobre danie lub przekąskę do pracy?

M.P.: W pracy, kiedy jesteśmy zabiegani, warto mieć pod ręką pożywną przekąskę.

W tej roli świetnie sprawdzą się:

-sandwich http://www.marta-gotuje.pl/sandwich/

-batoniki musli http://www.marta-gotuje.pl/batoniki-musli/

– oraz coś dla miłośników słodyczy – drożdżówki http://www.marta-gotuje.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-i-kruszonka/

Po inne smakowite inspiracje zapraszamy na bloga Marty: http://www.marta-gotuje.pl/

Foto: Marta-gotuje
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Wywiad z autorką bloga kulinarnego Marta-gotuje”